Autobench

Je wilt natuurlijk dat je hond veilig met je meerijdt in de auto. Je voorkomt met een autobench in ieder geval dat je hond aan de wandel gaat en jou daarmee kan afleiden. Een autobench zorgt er ook voor, dat als je een noodstop moet maken, het beestje niet met volle kracht door je auto slingert. Met een autobench biedt je jouw hond daarom een veiligere plek in de auto.

 
Filter 0 resultaten

0 artikelen


Nothing to Show Right Now

It appears whatever you were looking for is no longer here or perhaps wasn't here to begin with. You might want to try starting over from the homepage to see if you can find what you're after from there.

Rustig laten wennen aan de autobench

Laat je hond rustig wennen aan de bench. Maak in het begin korte ritten en ga de eerste keren niet meteen naar bijvoorbeeld de dierenarts. Kies liever een ritje naar de duinen of het bos voor een heerlijke wandeling. Zo went je hond op een leuke manier aan het vervoer met de autobench.

Daarnaast kun je het je hond meer comfortabel maken met een autobench, helemaal als je er een lekker zacht kleedje of hondenkussen in legt. Dat biedt ook nog eens extra bescherming tegen ongelukjes. Zelfs volwassen honden willen nog wel eens overgeven, bijvoorbeeld als ze iets verkeerds gegeten hebben tijdens de wandeling.

Autobenches en wagenziekte

Niet alleen het eten van verkeerd voedsel kan een reden zijn voor ongelukjes. Je hond kan ook wel degelijk last hebben van wagenziekte. Puppy’s krijgen op de achterbank daar minder last van, vergeleken met een plaats in de achterbak. Er zijn verschillende autobenches die je op de achterbank kunt vastmaken. Zorg dat je hond in alle gevallen wel naar buiten kan kijken. Voor kleine honden tot 3,5 kilo zijn er speciale autobenches die je met een speciaal systeem kunt bevestigen op de voorstoel in de auto. Dat biedt een veilig onderkomen en is extra gezellig. Als je kiest voor het plaatsen van de autobench in de achterbak, moet je daar wel voldoende kunnen ventileren, anders wordt het bijvoorbeeld in de zomer daar veel te heet voor je hond. Je hond laat je natuurlijk hoe dan ook niet lang in de auto bij mooi weer. Als de zon schijnt op de auto wordt het er binnenin echt al snel veel te heet met alle gevolgen van dien.

Soorten Autobenches

Er zijn veel soorten autobenches. Welke je kiest, hangt helemaal af van het type en formaat van je hond, maar natuurlijk ook aan het formaat van je auto en de hoeveelheid plek die beschikbaar is. De stevige autobenches, gemaakt van staaldraad of aluminium passen niet in elk type auto. Een autobench heeft in tegenstelling tot een normale hondenbench één of twee schuine zijdes om in de kofferbak te passen. Ze zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Naast het kiezen voor een autobench, is er ook een ruime keuze aan transportboxen. Het voordeel van een kunststof vervoersbox is het lichte gewicht en het is eenvoudig te reinigen. Let er dan wel op of de vervoersbox ook speciaal is gemaakt om je hond ermee in een auto te vervoeren. Welke optie je ook kiest, geef je hond de tijd om aan het vervoer te wennen, zoals hierboven is aangegeven.

Autobench voor je hond aanschaffen? Niet iedere autobench is veilig!