Hondenhalsband

Als je met je hond gaat wandelen, zul je hem ook moeten kunnen aanlijnen. Honden mogen namelijk op sommige plekken niet loslopen. Een hondenhalsband is daarnaast ook een belangrijk hulpmiddel bij het trainen van een pup of hond. Met de halsband en de looplijn geef je aanwijzingen aan je hond. Als je dan een hondenhalsband voor je hond kiest, wil je waarschijnlijk ook dat het er leuk uitziet en comfortabel voelt voor je hond. Hondenhalsbanden zijn er in vele soorten en maten en gemaakt van verschillende soorten materialen.

 
Filter 317 resultaten

317 artikelen


Hondenhalsband Cherokee Bruin

Hondenhalsband Cherokee Bruin Deze hondenhalsband wordt geheel met de hand gemaakt van zeer sterk donkerbruin dubbellaags leer. De halsband ademt…

Hondenhalsband Ascot Oranje

Hondenhalsband Ascot Oranje Deze schitterende hondenhalsband van Lord Lou wordt geheel met de hand gemaakt van eersteklas zadelleer. Het atelier…

Maat hondenhalsband

Een hondenhalsband hoort niet te krap te zitten. Er moet voldoende speling zitten tussen de halsband en de nek van je hond. Een ruimte van 1 tot 1 ½ centimeter (twee vingers naast elkaar) zorgt ervoor dat de halsband niet te strak zit, maar ook niet van de nek af kan glijden. Houd er ook rekening mee dat de halsband niet te dun is, een bredere hondenhalsband voelt prettiger dan een dunne riem die in de huid van de nek kan ‘snijden’. De lengte van de lijn is ook belangrijk. Een te korte lijn beperkt de bewegingsvrijheid wel heel erg voor zowel hond als eigenaar. De voortdurende spanning op de te korte lijn kan een hond bovendien gevoeliger maken voor prikkels. Een te lange lijn is ook niet handig. De lijn kan verstrikt raken tussen de poten van de hond of de lijn van een andere hond. Een te lange lijn spoort ook nog eens aan tot het trekken aan de hondenriem. Heeft een hond zich dit eenmaal aangeleerd, dan wordt het lastig hem dit weer af te leren. De ideale lengte voor de lijn ligt tussen de 130 en 150 centimeter.

 

Materiaal hondenhalsband

Leer, nylon en metaal zijn de meest voorkomende materialen waarvan een hondenhalsband wordt gemaakt. De nylon hondenhalsband is een goedkope optie. Het materiaal is licht en stevig. Bovendien is de nylon hondenhalsband zeer geschikt voor de puppytraining, je gebruikt hem om hem zachtjes te sturen. Leer is prachtig materiaal. Een hondenhalsband ziet er robuust, stoer en elegant uit. Leer is wat duurder materiaal, maar het kan lang meegaan als je het regelmatig invet met ledervet. Metalen hondenhalsbanden gaan lang mee, maar de stugheid van het materiaal maakt het een stuk minder comfortabel voor je hond. De metalen hondenhalsband is ook minder geschikt om je hond te trainen, kies hiervoor beter de lichtgewicht nylon hondenhalsband.

 

Alternatief hondenhalsband

In plaats van een hondenhalsband kun je ook kiezen voor een hondentuigje. Het is een prima alternatief voor de gevoelige hondenhals die geen halsband kan verdragen. Een goed passend tuigje zorgt er ook nog eens voor dat er minder aan de lijn wordt getrokken.