Hondenspeelgoed

Voor sommige kleine honden en dus ook voor puppy’s is een halsband geen ideale oplossing. Ook grotere honden voelen zich soms niet prettig met een riem aan de nek. Voor een betere controle over de hond en een prettiger ervaring voor het dier zou een hondentuigje de oplossing kunnen zijn. De riem trekt dan niet door de halsband aan de nek maar zit met het hondentuig ergens tussen de schouders. Wanneer de hond aan de riem trekt of gecorrigeerd wordt dan wordt de nek dus niet belast. Het hondentuig of hondenharnas zit zo dat de hond er aan opgetild zou kunnen worden zonder dat dat pijnlijk is. En zo is het hondentuig ook in normale omstandigheden prettiger voor mens en dier.

 
Filter 811 resultaten

811 artikelen


Hondenspeelgoed Piglet

Hondenspeelgoed Piglet Dit hondenspeelgoed is in de bekende vorm van Piglet en in verschillende maten verkrijgbaar. De pluche speeltjes hebben allemaal…

Een leuk leven voor je hond

Een gezonde hond zit vaak vol energie. Wanneer ze iets ouder zijn, kun je ze flink laten ravotten met andere honden of een flinke wandeling maken. Met een jonge hond is dat iets lastiger, grote stukken wandelen is niet aan te raden voor een pup. Het zijn dan eigenlijk nog maar baby’s en een uitputtende wandeling kan het beendergestel nog niet aan. Bij volwassen honden is dit geen probleem, maar soms ontbreekt de tijd voor de dagelijkse lange trip. Zowel voor de jonge hond, als de oudere hond is het daarom belangrijk dat er ook in het huis ook voldoende afleiding is, middels hondenspeelgoed. Tenslotte wil je graag dat jouw huisdier een leuk leven heeft.

 

Welk speelgoed is geschikt voor jouw hond?

Welk hondenspeelgoed je moet kiezen is afhankelijk van een aantal factoren. Is het nog een pup? Dan moet je rekening houden met zijn gebit. Scherpe tandjes die veel kapot kunnen bijten, maar ook iets te bijten nodig hebben. Zie ook de puppy-speelgoed producten. Grote sterke volwassen honden, hebben ook sterk hondenspeelgoed nodig. Zoek je hondenspeelgoed voor de uurtjes dat hij zichzelf even moet vermaken wanneer jij het huis schoonmaakt? Neem dan iets waar hij zichzelf mee zoet kan houden. Bijvoorbeeld iets waar je hondenbrokjes in kunt stoppen en waar hij moeite voor moet doen om ze er uit te krijgen. Er zijn zelfs intelligentiespellen voor je hond die hem aardig zoet houden voordat hij de beloning krijgt. Er is genoeg leuk speelgoed om je hond te vermaken.

 

Veiligheid voor alles

Let altijd op dat je het juiste formaat speelgoed voor je hond koopt. Een te klein balletje zou een grote hond misschien in kunnen slikken. Let er bij honden die veel stuk bijten op dat het materiaal deugdelijk is, zodat ze het hondenspeelgoed niet in stukken kunnen scheuren of losse delen op kunnen eten. Pas op bij de trekspelletjes, laat de pup zelf het trek werk doen. De puppytandjes zijn breekbaar, dus slinger ze zeker niet aan het touw rond. En vergeet vooral niet om de hond te belonen als hij netjes de bal of een ander soort hondenspeelgoed netjes terug brengt na het gooien. Hij zal er extra enthousiast van worden.